Мватіма Джума, Голова Правління органічного сільськогосподарського руху Танзанії: "Я так думаю" (ORGANIC UA, 01-02(22) '2012)

Друк
Share on Facebook

13

Мватіма Джума – кандидат наук Лондонського університету з фізіології сільськогосподарських рослин. В органічному секторі працює з 1997 р., розпочавши свою діяльність як інспектор органічного виробництва. Пізніше вона працювала спеціальним уповноваженим при Міністерстві сільського господарства Танзанії. Пані Джума є представником Міжнародного фонду розвитку сільського господарства (IFAD), активним членом Міжнародної цільової групи з гармонізації та еквівалентності в галузі органічного сільського господарства (ITF), членом Правління танзанійської сертифікаційної організації «TanCert» та президентом органічного сільськогосподарського руху Танзанії (TOAM). Вона також є членом Африканського органічного консультативного центру при IFOAM. Має власну органічну ферму на Занзібарі, де вирощує органічні спеції. У 2005-2008 рр. була членом міжнародного Правління IFOAM.

 

Значну частину свого життя я присвятила розвитку органічного сектору не лише у себе на Занзібарі, у рідній Танзанії, але і на міжнародній арені. Безумовно, завжди отримую велике задоволення від нагоди спілкування зі своїми однодумцями – учасниками органічного руху з усього світу – з одного боку, ділячись з ними власними здобутками, з іншого боку, знайомлячись з їхніми напрацюваннями та досвідом щодо успішного розвитку різних аспектів органічного сектору. Те, що особливо приваблює мене і подобається в органіку, – це максимально дбайливе ставлення до природи з дотриманням добре відомих чотирьох принципів органічного сільського господарства: екології, здоров’я, а також двох моїх улюблених – принципів справедливості та турботи.

Завдяки органічному виробництву досягається поступальний сталий розвиток аграрного сектору та сільських територій. Дбайливе ставлення до ґрунту, рослин, тварин, власне самих людей сприяє забезпеченню системи глобальної продовольчої безпеки. Добре відомо, що розміри фермерських господарств у більшості країн, що розвиваються, здебільшого стають усе меншими і меншими з огляду на зростаюче число населення. При цьому потреба у продовольстві невпинно зростає. Сертифікований же органічний сектор, що з року в рік зростає, не лише забезпечує фермерів роботою, сприяє збільшенню їх прибутковості, а й (що дуже важливо) гарантує високу якість та безпечність продуктів харчування для вимогливих споживачів у всьому світі.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: