Вірусолог підтвердив, що, коли йдеться про COVID-19, «небезпечна кожна поверхня»; з огляду на це клієнтам супермаркетів варто звернути особливу увагу на нерозфасовані фрукти й овочі.
Доцент Тімоті Ньюсам спеціаліз
Він пояснює, що хоча вірус здатен існувати на більшості поверхонь, покупцям слід бути особливо обережними в рядах з нефасованими фруктами й овочами, адже тут люди постійно беруть продукти до рук і кладуть назад.
«Маємо пам’ятати, що потенційно забрудненою є кожна поверхня. Тож ризик існує і тут, — пояснює пан Ньюсам. — Ми не вважаємо його аж надто великим, адже тривалого контакту з іншими людьми немає, втім і цю небезпеку важливо враховувати».
Хоча навряд чи варто тестувати «кожне авокадо на коронавірус», пан Ньюсам дійсно стверджує, що все, чого можуть торкатися люди, становить потенційну загрозу.
«Працівники супермаркетів мають розкладати фрукти й овочі з використанням засобів захисту», — наголошує він.
На щастя, він помітив, що багато працівників, включно з тими хто розкладає товар на полицях, носять рукавички та після кожного кроку дезінфікують руки.
Найкраще помити фрукти й овочі з милом, щойно ви принесли їх додому; не покладайтеся на те, що висока температура в процесі приготування «вб’є» вірус.
«Мийте їх у теплій мильній воді, так як Ви миєте руки», — радить він.
Звичайно, варто наголосити, що більшість експертів погоджуються, що бажано не лише обирати органічні овочі та фрукти, але й мити в нинішні часи їх доречно саме органічним милом. Смачного!