Органічне соєве молоко

Share on Facebook

 

Якби вас попросили вилучити з раціону всі продукти, що містять сою, на вашому столі майже нічого не лишилося б. Соя трапляється ледь не в усіх харчах. 


соєве молоко

Понад 60 млн га посівних площ у світі зайняті під цю рослину. При цьому більшість сої (близько 87%) – генетично модифікована. У багатьох країнах, зокрема й в Україні, законодавство, на жаль, не вимагає суворого маркування вмісту ГМ-сої в харчових продуктах. Тому дуже важко дізнатись напевно, що ви купуєте в магазині. Єдиний шлях бути впевненим, що на вашому столі немає ГМ-продуктів, – обрати «органік»!

 

Із загального виробництва сої органічна становить менш ніж 0,17%. Та, попри сумні факти, зовсім уникати її не варто. Органічні соєві продукти (молоко, йогурт, сир) важливі для здорового харчування.

 

Органічне соєве молоко порівняно із загальновідомим коров’ячим навіть поживніше. У Китаї це традиційний національний продукт. Його популярність дедалі більше зростає, оскільки багато людей у всьому світі відчувають на собі позитивні переваги.

 

Що таке органічне соєве молоко?

 

Органічне соєве молоко – рідинний екстракт, отриманий з органічних соєвих бобів. Цей продукт завдяки поживній цінності та вагомим перевагам для здоров’я стає замінником коров’ячого молока, причому зовсім не поступаючись своїми смаковими властивостями. Органічне соєве молоко, зокрема й сухе, містить менше насичених жирів, до його складу зовсім не входить лактоза. Таке молоко можна використовувати замість коров’ячого для приготування будь-яких страв. Воно добре смакує вегетаріанцям та людям, чутливим до лактози.

 

Як виготовляють органічне соєве молоко?

 

Хоч соєве молоко вільно продається в супермаркетах, його зовсім не складно самостійно приготувати вдома. Для приготування одного літра органічного соєвого молока знадобляться 125 г цілих органічних соєвих бобів та 1 л води. Спочатку слід обчистити боби, подрібнити й залишити на 6 годин. Коли вони пустять сік, їх треба змішати в блендері з водою. Віджавши м’якоть бобів, рідину необхідно кип’ятити близько 7 хвилин. Органічне молоко можна зберігати в холодильнику протягом 3-х днів після приготування.

 

Навіщо пити органічне соєве молоко?

 

Органічне соєве молоко варто пити не лише з огляду на вміст поживних речовин, а й тому, що воно здатне мінімізувати проблеми зі здоров’ям. Відомо, що дуже корисно вживати сою під час менопаузи в жінок, а також для профілактики та полегшення симптомів серцево-судинних хвороб і злоякісних пухлин.

 

Чим корисне органічне соєве молоко?

 

Органічне соєве молоко – рідина, насичена великою кількістю протеїнів. Цей продукт містить усі важливі амінокислоти, як, наприклад, яйця або м’ясо. Соєве молоко – найбільше джерело амінокислот рослинного походження, тож воно корисніше людям з високим рівнем холестерину в крові.

Зниження рівня холестерину – лише одна з багатьох переваг соєвого молока. Завдяки вмістові ізофлавонів воно має антиоксидантні властивості, а отже, сповільнює процеси старіння організму. Соєве молоко сприяє й засвоєнню кальцію, тому відчутно зміцнює кістки.

 

www.all-soy-products.com

Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 02' 2009

Комментарии (1)
129.12.2012 11:22
RaquelFarrell19
Some specialists tell that loan help people to live the way they want, just because they can feel free to buy needed stuff. Moreover, some banks give commercial loan for all people.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: