Умови переробки сировини

Share on Facebook

 

Умови вирощування тварин за оргічними стандартами

Заборонено!

Дозволено!

Годувати тварин штучними та ГМ-кормами, кістковим борошном

Використовувати органічні сертифіковані природні корми для кожного виду тварин

Лікувати антибіотиками

Лікувати фітопрепаратами та гомеопатією

Використовувати гормони росту

Використовувати свіжі якісні корми, забезпечувати вільний випас на сертифікованих пасовищах

Тримати тварин у клітках і боксах без можливості вільно рухатися

Надавати тваринам змогу вільно пересуватися в приміщеннях та майданчику на свіжому повітрі

Відлучати стадних тварин одну від іншої

Утримування стада однією сім’єю

 

 

391










Заборонено використовувати

Дозволено використовувати

Хімічно синтезовані консерванти

Природні консерванти: органічний нерафінований органічний цукор, сіль, органічні рослинні олії, натуральні кислоти (наприклад, лимонний сік), органічні ефірні олії, прянощі, фруктовий пектин; пакування у вакуумі, стерилізація та пастеризація

Хімічно синтезовані барвники

Натуральні барвники із соку ягід, овочів, фруктів

Хімічно синтезовані ароматизатори

Натуральні ароматизатори

Хімічно синтезовані стабілізатори, згущувачі (наприклад, крохмаль)

Пектин яблук і цитрусових, борошно із зерна плодів ріжкового дерева, гуарова камедь, ксантан, караген з червоних водоростей, агар-агар

Генетично модифіковані інгредієнти (наприклад, крохмаль як наповнювач)

Немодифіковані інгредієнти

Шкідливі технології: атомне розщеплення продукту, ультразвукова обробка, хімічна консервація, радіаційна обробка, газація продуктів у вакуумній упаковці та без, обробка продуктів фенолом та ПАВ

Пастеризація, засолювання, квашення, сушіння, в’ялення, вакуумна обробка, миттєве заморожування

Пластикова упаковка

Упаковка: папір, скло, біопластик з біологічно не активних речовин (не взаємодіють з продуктами), герметична тара


Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 04' 2009

Коментарі (1)
1П'ятниця, 22 березня 2013, 14:52
Критична точка
Хто винен в засміченні України?

Самі українці, котрі не готові сортувати відходи чи відчутність установ для переробки?

Відповідь Ви можете отримати в програмі «Критична точка» 22 березня в 16:00.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: