Взимку варто відмовитись від випічки, йогуртів і консервів

Share on Facebook

 

Взимку сповільнюється метаболізм, особливо у людей із зайвою вагою. Про те, яких продуктів варто уникати, щоб не зустріти весну з додатковими кілограмами, попереджають лікарі-дієтологи.

 

Вони рекомендують віддавати перевагу натуральним продуктам і виключити ті, які пройшли глибоку промислову обробку. Серед продуктів, яких варто уникати, - біле борошно, цукор, маргаринова випічка; готова м'ясна продукція; молочні десерти і магазинні йогурти, майонез; плавлений сир; фаст-фуд, чіпси, солодка газована вода; консерви.

Лікарі називають таку їжу «отрутою для метаболізму». Основою правильного зимового раціону повинні бути цільні злаки, сезонні овочі (топінамбур, морква, буряк, гарбуз,), сезонні фрукти, зелень, кисломолочні продукти, горіхи, морепродукти й морська риба, яйця, натуральні нерафіновані олії. Крім того, рекомендується пити достатню кількість води, підійдуть зелений та імбирний чаї.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: