Єлизавета Святківська, експерт з ринків м’яса та м’ясопродуктів асоціації Український клуб аграрного бізнесу: "Я так думаю" (ORGANIC UA, 04' 2009)

Друк
Share on Facebook

Єлизавета Святківська

В Україні в останні роки продовжує змінюватися структура виробництва та споживання м’яса. Споживачі все частіше звертають увагу на дешеву продукцію, а це, як правило, м’ясо птиці промислового виробництва. Попри те, ми маємо значний потенціал у виробництві яловичини й зокрема органічної. Ще кілька років тому по виробництву яловичини Україна не тільки задовольняла внутрішній ринок, але і експортувала у значній кількості до Росії. На сьогодні вітчизняну яловичину можна вважати найбільш екологічно безпечним видом м’яса, оскільки в більшості випадків худоба відгодовується на випасі, а її вирощування зосереджено в західних регіонах країни, які традиційно вважаються менш забрудненими. Хоча варто зазначити, що українці більше полюбляють свинину. Однак, завдяки розвитку промислового виробництва даного виду м’яса, виробниками все більше застосовуються технології інтенсивної відгодівлі, тому все більше споживачі запитують про справжню «домашню» свинину, яка вирощується, як правило, традиційним способом, без використання пришвидшувачів росту та хіміотерапії.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: