У загальній складності було досліджено 15 образів продуктів, 11 компаній:
- «Донецький МІСЬКИЙ молочний завод № 2» - сир кисломолочний, молоко коров'яче
- «Ічнянський молоко-консервний комбінат» - молоко згущене
- «Канівський маслосирзавод» - сир твердий «Голландський брусковий» 45%
- «Баштанський сирзавод» - сир сичужний твердий «Костромський»
- «Комбінат« Придніпровський »вершки стерилізовані
- «Кременчуцький міськмолокозавод» - сметана 25%, біо-кефір 1% жиру
- «Комбінат« Придніпровський »- кефір 2.5% жирності
- ПП Труш - масло «Дніпровське» 72,5%
- «Жашківській маслозавод» - масло селянське 72,5%
- «Лубенський молочний завод» - олія «Лубенський» 73,0%
- «Молочна Рів'єра» - масло екстра 80%
- «Полтавочка» - масло селянське 72,8% і масло екстра 80%.
Жоден зі зразків не отримав оцінку «відмінно»! На багатьох продуктах немає позначки "з ГМО" або "без ГМО".
Але проблема всіх вище перерахованих продуктів в рослинному жирі. Майже всі виробники використовують пальмову або кокосове масло, яке в процесі переробки насичується небезпечною дозою шкідливих речовин. До речі, додавати його в молочні вироби суворо заборонено в усьому світі. У нас же за законодавством на упаковці, як мінімум, має бути позначка про те, що в продукті є рослинні жири.
Рекорди зі шкідливості побила продукція «Магдалинівський маслозавод». Ціла партія сметани не відповідала стандартам за показниками. Це стосувалося маркування та органолептики. Вона мала не приємний смак і запах через не властиві їй хімічні сполуки. Масло вершкове цієї ж компанії взагалі не містить молочний жир.
< Попередня | Наступна > |
---|