Плоди абрикоса привертають увагу не лише своїм виглядом, смаком, а й поживністю. У абрикосі дуже багато цукру – «палива» для мозку, тому, якщо хочете прояснити думки, з`їжте кілька плодів.
Однак тим, хто намагається скинути зайві кілограми, краще від них відмовитись.
У 100 г абрикосів заліза стільки ж, скільки в 250 г печінки, тому це одині з кращих фруктів для покращення кровообігу. Абрикоси, в тому числі й сушені – курагу – рекомендують хворим на анемію, а також вагітним.
Завдяки великій кількості вітаміну А покращують зір. Також заспокоюють серце і знижують тиск. Містять велику кількість солей калію, тож, мають лікувальний ефект при аритміях, а також сечогінну дію, через що корисні тим, хто страждає гіпертонією і набряками.
Дуже актуальний цей фрукт для тих, хто захоплюється смаженою, жирною та копченої їжею. Абрикос багатий пектинами — харчовими волокнами, які чистять кишечник і виводять із нього все непотрібне.
Аби відчути лікувальний ефект від фрукту, достатньо з’їдати 2-3 абрикоси щодня. Зауважте, абрикоси протипоказані при виразці, гастриті і діабеті. Також врахуйте, що не можна запивати абрикоси холодною водою – буде пронос.
< Попередня | Наступна > |
---|