Ласощі з щасливого дитинства

Share on Facebook

 

Давно помічено: влітку морозиво – найпопулярніший продукт. Яке ж морозиво обрати, аби його споживання було не лише приємним, але й корисним?


морозиво

Літо! Дивне, неповторне і спекотне! Буяє природа незбагненними фарбами, пробуджена запахом квітів, літнім сонцем, що світить у блакитному небі, щебетанням пташок і шумом струмочка. Нас кличе затінок, ласкаве море та щось приємно прохолодне. Ще з дитинства літо асоціюється у нас із безтурботністю, веселими забавами та ласощами. Запашні ягоди, соковиті плоди і звісно ж... морозиво! Варто поласувати «холодною радістю», і подібні асоціації повертаються.

 

Давно помічено: влітку морозиво – найпопулярніший продукт. Яке ж морозиво обрати, аби його споживання було не лише приємним, але й корисним?

Морозиво, як і будь-який продукт на основі молока, поживне і калорійне. Містить вітаміни (А, В, D, Р, Е), мінеральні речовини (залізо, магній, калій, фосфор, натрій) і дозволяє не лише «охолодити» організм, а й швидко відновити енергію.

Останні дослідження вчених довели, що морозиво може врятувати і від поганого настрою. Виявилося, що цей продукт впливає на ті зони мозку, які відповідають за відчуття радості.

До того ж деякі ЛОР-лікарі вважають, що поїдання морозива загартовує горло. Гартуючи тіло, ми насамперед привчаємо його до контрасту температури. Це означає, що регулярне вживання морозива дозволяє виробити місцевий імунітет і привчити горло до низької температури. Однак такі тренування варто починати обережно і нарощувати поступово!

Якщо Ви не бажаєте наражати себе та своїх дітей на небезпеку, купивши у магазині неякісний продукт, готуйте морозиво власноруч без усіляких там синтетичних розпушувачів, згущувачів, емульгаторів та іншої хімії.

Або обирайте якісне органічне морозиво! Тут можна також не турбуватись, оскільки якість продукції та відповідність нормам гарантують постійні інспекції та сертифікація незалежними авторизованими органами сертифікації.

Органічне морозиво славиться своєю натуральністю та справжнім природним молочним смаком. При виробництві органічного морозива використовують лише натуральне органічне молоко, свіжі органічні яйця, нерафінований органічний тростинний цукор та трішки сухого органічного знежиреного молока, аби надати морозиву відповідної консистенції. Тут заборонено використання будь-яких фарбників, ароматизаторів, стабілізаторів та інших хімічних речовин. Так, узявши всі ці інгредієнти, кожен може приготувати морозиво самостійно вдома на власній кухні.

Для приготування фруктового морозива, наприклад полуничного, використовують лише свіжу органічну полуницю, а також не застосовують жодних концентратів, жодних ідентичних натуральним ароматизаторів та фарбників.

Таким чином, 100% інгредієнтів для приготування органічного морозива виготовлено за суворими органічними стандартами.

Пропонуємо нашим читачам спробувати самостійно приготувати морозиво для своєї родини за нашим рецептом. Порадуйте свою малечу корисним смачненьким!

 

«Шоколадне морозиво»

300 мл вершків 35%;

3 білка;

0,5 лимона;

80 г цукрової пудри;

100 г цукру;

0,3 ч. л. ванільного цукру;

50 г шоколаду.

 

Половину шоколаду, необхідного для приготування морозива, подрібнити на шматки. Вершки варити з цукром і ванільним цукром на повільному вогні 20 хв. Додати шоколад, варити ще 10 хв. Охолодити, збити. Решту шоколаду натерти на тертці, додати до вершків. Збити білки з пудрою і соком лимону, додати до вершків. Обережно перемішати і поставити у морозильну камеру на 2 год, потім знову перемішати. Десерт готовий!

 

«Чорничне морозиво»

3/4 склянки органічного чорничного сиропу «Пан Еко»;

3/4 склянки органічного тростинного цукру;

1,5 склянки вершків;

1 склянка молока;

2 яєчні жовтки;

1/4 ч. л. ваніліну;

1/4 склянки води;

1 ч. л. соку лимона.

 

У каструлю налийте воду, нагрівайте до кипіння та розчиніть цукор у окропі. До цієї рідини додайте сік лимону та чорничний сироп, добре розмішуючи, готуйте 5 хв. Дайте охолонути.

 

В іншій каструлі нагрійте (але не кип’ятіть) вершки та молоко. Збийте яєчні жовтки та змішайте з вершками, добре їх збивши. Обережно додайте чорничну суміш, усе перемішавши. Поставте у морозильну камеру на 1,5–2 год, періодично перемішуючи. Подавайте, сформувавши кульки та поливши зверху чорничним сиропом «Пан Еко». Смачного!

 

Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 07-08 (09)' 2010

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: