Органічна курятина – джерело корисних білків

Share on Facebook

 

Споживання чистих і здорових білків має вирішальне значення для організму, якщо ви прагнете запобігти хворобам та передчасному старінню, збільшити запас щоденної енергії й жити довше.


органічна курятина

Але, на відміну від нездорової курятини, на яку ви щодня натрапляєте у великих магазинах і ресторанах, органічні сертифіковані кури та їхні яйця – найчистіші й найздоровіші джерела необхідного організмові білку.

Багато з вас знають, що ми рекомендуємо лише найкращі продукти з міркувань важливості та корисності для здоров'я. Пропонуємо вам органічну курятину, тому що вона відповідає всім вимогам щодо якості для м’яса, а саме:

  • - сертифікована за органічними стандартами, а отже, процеси виробництва від яйця до тарілки споживача пройшли інспекцію та сертифікацію;
  • - у виробництві заборонено використання будь-яких антибіотиків;
  • - в годівлі птахів не використовують гормонів;
  • - на полях та в кормах не застосовують пестицидів і гербіцидів;
  • - нема жодних штучних інгредієнтів у кормах;
  • - вимагається обов’язкове утримання курей на вільному вигулі;
  • - м’ясо органічної курятини соковитіше й смачніше від звичайної, що продається в супермаркетах;
  • - органічна курятина – чудове джерело корисних білків.

Здебільшого органічних курей на вільному вигулі вирощують у невеликих сімейних господарствах. А в промисловому масовому виробництві – в тісних клітках, що обмежують вільне пересування птахів. Це спричинює в них стрес, який пізніше проявляється різними хворобами (їх головно лікують антибіотиками) та впливає на якість і смак м’яса (постає необхідність використовувати різні хімічні речовини задля штучного зволоження м’яса).

Органічні кури мають достатньо місця для вільного пересування та природного харчування, а також росту без стресу. Це основні передумови для здоров’я птахів і гарного смаку м’яса.

Інша важлива причина віддати перевагу органічній курятині – джерело здорових білків без вмісту антибіотиків. Понад половину антибіотиків, що їх використовують у масовому виробництві м’яса, зокрема й курятини, ідентичні препаратам, якими лікують людей. Надмірне споживання таких речовин може спричинити стійкість певних штамів бактерій до антибіотиків, що, своєю чергою, може призвести до виникнення нових хвороб.

У Звіті ВООЗ зазначено, що використання фермерами антибіотиків у тваринництві дає змогу мікробам нарощувати стійкість до них, вийти з харчового ланцюга й атакувати імунну систему людини. Тому ВООЗ закликає припинити використання їх у птахівництві й тваринництві.

 

Енергетична цінність органічної курятини

Органічна куряча грудинка

Органічні курячі стегна

Органічна курка ціла

Калорійність, ккал

110

180

210

Всього жирів, г

1,1

12

17

Насичені жири, г

0,5

4

5

Холестерин, мг

65

85

95

Натрій, мг

160

75

70

Вуглеводи, г

0

0

0

Білки, г

22

19

21

Джерело: www.mercola.com

 

Крім того, що органічна курятина – справді ідеальне джерело чистих і здорових білків та незамінних амінокислот, необхідних організмові для запобігання захворюванням, сповільнення передчасного старіння, підвищення життєвого тонусу, сертифікована органічна курятина ще й

  • надзвичайно смачна... Ніщо не смакує краще курятини, вирощеної в природних умовах на натуральних кормах;
  • легка в приготуванні. Органічну курятину так само легко готувати, як і звичайну, проте вона виходить соковитішою;
  • має високу цінність. Органічна курятина коштує дорожче, ніж конвенційна (яка не відповідає всім вимогам якості й сумнівна для здоров’я), проте вона значно дешевша, ніж інші види м’яса.

 

Зверніть увагу й на органічні яйця! Вони зазвичай корисніші, ніж вироблені на промислових птахофермах.

Доведено, що органічні яйця містять життєво важливі поживні речовини:

  1. здорові білки та жири;
  2. вітаміни A, D, B12, B2 та фолієву кислоту;
  3. каротиноїди (лютеїн та зеаксантин), здатні знижувати ризик розвитку катаракти;
  4. холін, поживна речовина, необхідна для нормального функціонування клітин.

Нижче наведено деякі рекомендації щодо використання органічних яєць у раціоні здорового харчування.

Якщо ви любите смажені яйця, радимо брати для приготування кокосову чи оливкову олію, якщо ж вам більше смакують молочні продукти – органічне масло. Всі вони мають високий вміст здорових ненасичених жирних кислот та досить стійкі до дії низьких і середніх температур. Тільки не зловживайте цією стравою щодня, оскільки споживання білкової їжі у великій кількості може призвести до виникнення алергії.

Куштуйте також сирі яйця. Для багатьох людей це кращий вибір, адже в сирих яйцях корисні речовини зберігаються повною мірою. Крім того, вони легше засвоюються в кров.

Багато людей вважають, що їсти сирі яйця небезпечно через імовірність захворіти на сальмонельоз. Проте, згідно з останніми дослідженнями науковців, лише 1 яйце з 30 тис. заражене сальмонелами. А з-поміж органічних частка інфікованих ще менша. Адже чим здоровіші кури, навколишнє середовище, в якому вони зростають, та корми, якими їх годують, тим менший ризик зараження їх сальмонелою.

Візьміть на замітку й чотири пункти, за якими можна визначити якість яєць:

  • ціла, без тріщин шкаралупа;
  • яйце не має неприємного запаху;
  • білок – желеподібний, не водянистий;
  • круглий і міцний жовток.

 

Дбайте про своє власне здоров’я та членів вашої родини! Обирайте органічну курятину та органічні курячі яйця!

 

Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 04' 2009

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: