7 способів їсти більше овочів

Share on Facebook

Про користь овочів для організму чули всі. Вони багаті клітковиною і антиоксидантами, які сприяють зміцненню здоров'я і поліпшенню кольору обличчя. Тому їсти їх просто необхідно.


590

Якщо ви не любитель овочів, ми підкажемо вам як органічно вписати їх в своє звичне меню:

Додайте овочі в свої улюблені страви

Любите лазанью? Додайте шарами нарізаний шпинат, відварну або обсмажену брокколі, або моркву з ароматними цукіні. Любите макарони з сиром? Тоді додайте в страву обсмажені сезонні овочі або віддайте перевагу спаржі, брокколі, грибам і помідорам, підсмаженим на оливковій олії.

Регулярно готуйте салати

Додайте овочі, які любите, в салат. Можете також додати один овоч, який вам не подобається, головне - наріжте його дуже тонко, так ви практично не будете відчувати його смак.

Наприклад, добре поєднуватимуться в салаті цибуля, редис, терта морква, тонко нарізаний огірок, цвітна капуста, зелені боби.

Поекспериментуйте, змішуючи овочі в різних поєднаннях

Деякі овочі смачніші, якщо їх поєднувати з іншими овочами. Приміром, помідори, кабачки і баклажани гриль. Вам сподобається, якщо ви будете наминати їх з улюбленим соусом.

Прикрашайте сирими овочами свою їжу

Сирі овочі хрумтять і надають звичним стравам зовсім інший смак. Намагайтеся частіше прикрашати звичні страви свіжими овочами або готуйте з них приправу-пюре. Приміром, прокип'ятіть томати, додавши сіль, перець, орегано і столову ложку оливкової олії. Ваше томатне пюре готове.

Не забувайте додавати овочі в закуски

Додайте овочі в гарячі або холодні бутерброди. Приміром, помідори, рукколу, листя салату, свіжий базилік, цукіні, нашатковану капусту різних кольорів. Все це можна оформляти у вегетаріанську шаурму.

Пийте овочі

Не лінуйтеся і готуйте собі хоча б раз на тиждень напій зі свіжих овочів.

Навчіться готувати овочі-гриль

Наріжте великими шматочками овочі та гриби, трохи збризніть оливковою олією і додайте улюблені спеції перед смаженням на грилі. Приготування цієї страви займе зовсім небагато часу, проте це додасть абсолютно інший смак звичним овочам.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: