Як поліпшити роботу нирок: поради фахівців

Share on Facebook

Нирки являють собою парний орган видільної системи, очищающий організм від чужорідних речовин і продуктів обміну, регулюючий обсяг позаклітинної води і кислотно-лужну рівновагу. Щоб уникнути серйозних проблем зі здоров’ям, необхідно підтримувати стабільну роботу нирок.


589

Ведіть активний спосіб життя, намагайтеся не застудитися, прикривайте поперек теплим шарфом або носіть спеціальний пояс. Не зловживайте алкоголем і курінням. Поліпшите функцію нирок, стимулюючи активні точки, розташовані на підборідді, переніссі, під куточками губ, у верхній частині скул і під очима на перетині з крилами носа. Такий масаж , що знижує навантаження на нирки , рекомендується робити при нирковій недостатності і під час інфекційних захворювань.

Виконуйте спеціальну гімнастику, що поліпшує роботу нирок. Ляжте на спину і розташуйте руки вздовж тіла. Розслабтеся і зробіть 20 вдихів-видихів. Зігнувши ноги в колінах, підніміть стегна і прогніть хребет у грудному відділі. Виконайте вправу ще 3 рази. Перебуваючи в початковому положенні, під кутом 45 градусів підніміть праву ногу, а потім повільно опустіть її. Повторіть вправу по 2 рази для кожної ноги. Встаньте, витягніть руки уздовж тіла. Зробіть по 4 повільних вдихи і видихи. Протягом дня вставайте на карачки, поклавши лікті на підлогу.

Включіть у свій раціон більше корисних для нирок продуктів: горіхів, насіння, солодкого перцю, моркви, риби, зелені, буряка, яблук, капусти, огірків, вівсяної і гречаної каші. Речовини, що входять до складу бобових, перешкоджають утворенню каменів у нирках . Знизьте до мінімуму вживання солі, солодощів та копченостей. Їжте більше кавунів і динь. Щодня пийте не менше 2 літрів рідини: зелений чай, морси, компоти з сухофруктів.

Очистіть нирки від токсинів і каменів, вживаючи лікувальний чай. Залийте склянкою окропу чайну ложку польового хвоща, додайте лимонний сік з медом, і пийте протягом дня перед прийомом їжі. Залийте літром води 2 столові ложки суміші, що складається з 10 грам золотушника, деревію і кореня солодки, 20 грам живокосту і польового хвоща. Проваріть настій 15 хвилин і пийте кілька разів на день.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: