Часник скорочує ризик раку легенів на 44%

Share on Facebook

 

Вживання сирого часнику хоча б 2 рази на тиждень може скоротити ризик раку легенів на 44%, відповідно до нового китайським дослідженням.

 

507Речовини, які містяться в часнику і відповідають за його смак, можуть допомогти запобігти мутації генів, розповсюдженню ракових клітин і ріст пухлини, говорять дослідники. Хімічні сполуки також поглинають вільні радикали, які здатні пошкодити клітини і спровокувати рак.

Добровольці в дослідженні з‘їдали 33 грамів часнику на тиждень, або близько 11 гвоздик. Незважаючи на те, що це набагато більше, ніж більшість людей здатні з’їсти за тиждень, експеримент послужив нагадуванням про те, скільки користі можуть принести рослинні продукти твоєму здоров‘ю.

Але це не говорить про те, що для доброго здоров’я, тобі потрібно харчуватися одним лише часником. Дослідники виявили, що незалежно від того, яку кількість «суперпродуктів» ти з‘їси за день, люди, які з’їдали більше різних овочів, отримували більше користі для здоров'я.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: