Вчені назвали фрукти і овочі з найнижчим вмістом пестицидів

Share on Facebook

 

Environmental Working Group (EWG) опублікувала на цьому тижні звіт по проведеним дослідженням в галузі використання пестицидів у харчовій промисловості. За підсумками тестів експерти назвали 15 найбільш "чистих" овочів і фруктів. Які ж продукти потрапили в список?

 

428

По-перше, жоден вид фруктів не одержав позитивної відмітки про наявність більше чотирьох видів пестицидів одночасно. Сім відсотків всіх зразків мали у складі тільки один вид хімікатів. Лідирують по чистоті манго (78% всіх зразків виявилися абсолютно чистими і натуральними), ківі (75%) і диня-канталупа (61%).

Крім перерахованих вище фруктів, найменше пестицидів містять: кукурудза, цибуля, ананаси, авокадо, капуста, папайя, спаржа, баклажани, гриби і грейпфрути.
Список самих "брудних" продуктів очолили яблука (у 99% всіх зразків було виявлено підвищений вміст пестицидів), полуниця, виноград і селеру.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: