Горіхи та злаки знижують ризик інсульту

Share on Facebook

 

Британські вчені заявили, що горіхи, овочі, злаки та інші багаті на клітковину продукти можуть знизити ризик інсульту. Раніше проведені дослідження вже показали, що клітковина може скоротити такі фактори ризику виникнення інсульту, як високий кров'яний тиск і високі показники «поганого» холестерину.

 

424

У новому дослідженні, яким керувала доктор Діана Тріплетон з Наукової школи з питань харчування при університеті Лідса, вчені виявили, що збільшення на 7 грамів споживання клітковини щодня на 7% знижує ризик первинного інсульту. Таку надбавку дають одна порція спагеті з твердих сортів пшениці плюс дві порції фруктів або овочів.

Висновки вчених ґрунтуються на вивченні восьми досліджень з теми, опублікованих в період між 1990 і 2012 роками.

«Споживання багатої на клітковину їжі важливе для кожного, а особливо для людей, які мають такі фактори ризику розвитку інсульту, як зайва вага, куріння і високий кров'яний тиск», — заявила Тріплетон.

Відзначимо, що медики рекомендують щодня споживати як мінімум 25 грамів клітковини. Щоб отримати цю кількість, необхідно з'їдати 7-8 порцій зернових продуктів і 9-10 порцій фруктів і овочів.

Раніше японські вчені виявили, що регулярне споживання кави і зеленого чаю може знизити ризик інсульту на 14-20%.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: