Органічні корнеплоди: основа зимового раціону

Share on Facebook

 

Коренеплоди часто залишаються осторонь, коли перед очима вибагливого покупця полиці рясніють іншими представниками різнокольорових овочів. Проте насправді не варто оминати увагою ці поживні та запашні корінчики, які є незамінними елементами здорової дієти.


корнеплоди

Органічні коренеплоди, зокрема буряк, морква, селера, петрушка, пастернак або часник із цибулею, кожен по-своєму внесуть різноманіття у ваш раціон та прикрасять обідній стіл.

 

Що ховається за назвою «коренеплід»?

Термін «коренеплід» узагальнює всі овочі, їстівна частина яких росте під землею. Коренеплоди часто асоціюються з кореневою системою рослини, звідси і перша частина самої назви цих овочів. Але плодами вони не є, тому інша частина назви не є біологічно коректною, але традиційною і зрозумілою. З точки зору наукової класифікації назва «коренеплоди» є також неточною, адже їстівна підземна частина овоча може бути коренем, а може бути іншою частиною рослини, як наприклад, бульба картоплі чи цибулька часнику.

 

 

Повністю читайте цю статтю в друкованій версії Всеукраїнського органік журналу "ORGANIC UA" 09-11 (25)' 2012

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: