Манго допоможе захистити імунітет

Share on Facebook

 

Останнім часом вчені все частіше звертають нашу увагу на манго. Він містить комплекс вітамінів і корисних речовин, є пробіотиком і допомагає схуднути.

 

манго

Найбільшу поживну цінність має  м'якоть плода. У ній містяться цукор (фруктоза, сахароза, мальтоза, глюкоза, ксилоза, манногептулоза і седогептулоза), вітаміни В1, В2, В5, В6, фолієва кислота - В9, вітаміни Е, D і С (від 15 до 180 мг на 100 г), кальцій, залізо, магній, калій, фосфор, 12 амінокислот.

Склад манго забезпечує йому такі властивості, як профілактика і лікування захворювань органів зору (сухість рогівки, куряча сліпота, при аномаліях рефракції), шлунково-кишкового тракту (два манго в день допоможуть усунути запор, діарею, зменшити гемороїдальні вузли, усунути застій жовчі і очистити печінку), онкологічних захворювань (рак товстої і прямої кишки, передміхурової, молочної та підшлункової залоз, шлунка, шийки матки), серцево-судинних недуг. Вітаміни, що містяться в манго, підвищують імунітет і захищають від авітамінозу.

Причому корисні навіть ще незрілі плоди. Щоденне вживання свіжовичавленого соку з м'якоттю 1-2 недостиглих манго підвищує еластичність судин, гемоглобін у крові, покращує згортання крові, захищає від туберкульозу, холери, дизентерії.

Але не варто забувати і про протипоказання. Сік нестиглих плодів може викликати подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, коліки, а вживання великої кількості стиглих плодів призведе до запорів, алергічних реакцій (кропив'янки), лихоманки. 

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: