Яблука значно покращують пам'ять

Share on Facebook

 




Американські учені довели, що регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку, що приводить до втрати пам'яті.

139

Як повідомляє прес-служба програми "Якість і безпека продуктів харчування із США" (реалізується під егідою міністерства сільського господарства цієї країни), такі висновки містяться в дослідженні, проведеному американськими ученими університету штату Массачусетс (University of Massachusetts), передає Newsland.

Під час дослідження вивчалося, яким чином регулярне споживання яблучного соку може вплинути на процес руйнування головного мозку дорослих і старіючих лабораторних мишей. Досліди показали, що речовини, що містяться в яблуках і яблучному соку, захищають клітини мозку мишей від руйнування, яке в звичайних умовах приводить до появи у них симптомів, схожих з симптомами хвороби Альцгеймера у людей.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що шлях до довголіття лежить через щоденне споживання яблук. До таких висновків прийшли австралійські вчені з CSIRO післе 10-річного дослідження. Головне у цих фруктах - антиоксиданти. Ці речовини захищають нас від головних хвороб людства: інфарктів, інсультів, багатьох видів раку.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: