Крім того, що цей фрукт дуже корисний, тому що багатий клітковиною, містить безліч вітамінів (в одному плоді міститься денна норма вітаміну С) і амінокислот, сприяє кращому перетравленню їжі, нормалізує кров'яний тиск, його вживання захищає від хвороб серця.
Ще одну позитивну властивість ківі виявили норвезькі вчені. Люди, що страждають серцево-судинними захворюваннями, щодня приймають аспірин, який перешкоджає утворенню тромбів, тепер матимуть більш приємну альтернативу: ківі, який має ті ж властивості, що й аспірин, у боротьбі проти виникнення тромбів.
Вся справа в тому, що ківі здатний спалювати жирову тканину, що блокує артерії. Це блокування призводить до ризику утворення тромбів, а щоденне вживання двох-трьох плодів ківі захистить серце.
Вчені стверджують, що якщо протягом місяця дотримуватися такого режиму харчування, то у людей, які страждаючих серцево-судинними захворюваннями, ризик виникнення тромбів знизиться на 18%, при цьому на 15% знизиться рівень шкідливих жирних кислот у крові.
< Попередня | Наступна > |
---|