Полуниця підвищить імунітет

Share on Facebook

 




За вмістом вітаміну С полуниця поступається лише чорній смородині. У п’яти ягодах середньої величини «аскорбінки» стільки ж, як у великому апельсині. А фолієвої кислоти в полуниці більше, ніж у малині та винограді.

полуниця, імунітет

Якщо щодня їсти ці ягоди, зміцнюються імунна система і стінки судин. Полуниця має потужну протизапальну та протимікробну дію. Тому при хворому шлунку її прописують як ліки.

Вживати її можна без обмежень, якщо не заважає алергія. Полуниця - сильний алерген. Схильним до алергії потрібно обмежити споживання або запивати її будь-яким кисломолочним продуктом.

Полуниця також протипоказана при підвищеному виділенні шлункового соку, тривалих шлункових і печінкових кольках, апендициті. Маленьким дітям і вагітним жінкам полуницю й напої з її листя треба вживати з особливою обережністю.

Антимікробні властивості полуниці використовують для лікування запальних захворювань носоглотки та для усунення неприємного запаху з рота. Ягода пригнічує розвиток вірусу грипу. Так, ласуючи ягодами в літню спеку, ви забезпечуєте собі здоров'я взимку.

Саліцилова кислота, що міститься в ягоді, допомагає і при болях у суглобах. Полуниця дозволяє заповнити дефіцит заліза при недокрів'ї. Крім усього іншого, вона і перевірений народний засіб при лікуванні екземи, діатезу, шкірного висипу і невеликих ранок.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: