Часник знижує ризик харчового отруєння

Share on Facebook

 




У часнику міститься з'єднання, яке в 100 разів ефективніше бореться з поширеними бактеріями Campylobacter, що викликають отруєння, ніж два типи антибіотиків.

107

Campylobacter можна знайти як на поверхні, так і в самому м'ясі птахів. Співробітники Державного університету Вашингтона (США) встановили, що діаліл сульфід, виділений з часнику, здатний проникати крізь захисну плівку, що захищає колонії бактерій від зовнішнього середовища.

У лабораторному середовищі діаліл сульфід показав себе у сто разів краще, ніж еритроміцин і ципрофлоксацин. Виходить, діаліл сульфід можна використовувати для очищення поверхонь і в якості консерванта.

Що стосується самого часнику, автори дослідження визнають його користь. Проте вони не знають, чи зможе часник в чистому вигляді запобігти отруєнню. Тим часом, в більшості зразків м'яса свійських птахів міститься велика концентрація Campylobacter. Тому поки що повноцінна термічна обробка залишається єдиним виходом.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: