Солодке золото з тропіків

Share on Facebook

 




Організм отримує енергію фруктів та овочів у вигляді корисних для організму цукрів, клітковини, вітамінів і мінералів. На відміну від природних цукрів, рафінований цукор потрапляє до організму в більш концентрованій формі та одразу ж поглинається у кров. Тому організм не отримує користі від звичайного бурякового цукру, який зазвичай приносить лише шкоду організму: підвищує рівень інсуліну у крові та кров’яний тиск, призводить до ожиріння, викликає карієс, діабет, остеопороз, передчасне старіння. Цукор практично придушує нашу імунну систему.


74

Тому найкращим вибором для нас є органічний цукор, який на 50% підлягає меншій обробці, ніж рафінований конвенційний цукор. Завдяки меншому ступеню очистки органічний цукор містить цукрози: коричневий цукор – 97,5-98%, світло-коричневий – 98%, екстра світлий – 99,1%.

Органічний цукор виготовляється з сертифікованої цукрової тростини. Завдяки незначній переробці (на відміну від традиційного білого цукру з буряків) органічний тростинний цукор зберігає природний колір та неперевершений природний смак.

Ексклюзивним продуктом для всіх, хто дбає про своє здоров’я, є органічний тростинний цукор Демерара – натуральний нерафінований тростинний цукор. Має природний смак та колір, а завдяки вмісту тростинної патоки зберігає в собі всі корисні речовини та мікроелементи. Кристали цукру відносно тверді, великі, золотаво-бурого кольору.

Уперше цей вид тростинного цукру почали виготовляти у районі Демерара в Британській Гвіані (нині Гайана, Південна Америка). Пізніше масове виробництво цього цукру було перенесено на о. Маврикій (Індійський океан), де було зосереджено основне виробництво цукру Демерара.

Пізніше Демерара стала відомою торговою маркою та символом багатства і розкоші. Екзотична лакоминка для королів та знаті цінувалася на вагу золота. Довгий час цукор залишався дорогим продуктом, для споживання якого виник цілий арсенал приладів: срібні ложечки, щипчики, цукорниці. Нині цукор Демерара також користується популярністю у всьому світі як ідеальне доповнення до кави та чаю, а також для прикрашання випічки та десертів.

Коричневий цукор – натуральний продукт, який отримують після первинного віджимання, очистки та кристалізації соку цукрової тростини. Це дозволяє зберегти тростинну патоку, яка містить цінні поживні речовини, комплекс мікроелементів та надає цукру виняткового смаку, золотавого кольору та відмінного аромату.

Тростинний цукор містить унікальні мікроелементи, які відрізняються від тих, що є у буряках. Саме тому експерти рекомендують вживати саме тростинний цукор. До того ж кулінари вже давно помітили, що лише тростинний цукор має низьку температуру плавлення, поглинає менше сторонніх та небажаних запахів, легко розчиняється та має меншу ймовірність пінитись. А що може бути важливішим, коли Ви зібралися приготувати кулінарний шедевр!

Харчова цінність 100 г продукту:

Калорійність               394 ккал

Вуглеводи                  98,5 г

Жири                          0 г

Кальцій                      15,5 мг

Фосфор                      2 мг

Магній                        6 мг

Натрій                        3 мг

Калій                         80 мг

Залізо                        0,3 мг

 

Цукор коричневий Демерара повільніше засвоюється організмом, тому при розумному використанні ніколи не стане причиною надлишкової ваги. Він не псує, а тонко підкреслює смак справжньої кави, якісного чаю та екзотичних коктейлів.

Уперше органічний цукор у великих масштабах почали виготовляти у Парагваї. Пізніше до цього процесу приєдналася Куба, Колумбія та Бразилія. Парагвайський органічний цукор зазвичай постачається до Австралії, Нової Зеландії, Німеччини, Ізраїлю, Італії, Малайзії, США та з 2009 р. компанією «Украгрофін» – до України.

Остерігайтеся підробки справжнього коричневого тростинного цукру! Виробники бурякового цукру іноді виготовляють так званий «коричневий цукор», коли білі кристали бурякового цукру в процесі виробництва обприскують мелясою, створюючи коричневе покриття. Перевірити якість коричневого цукру можна таким чином: кристали «імітованого» коричневого цукру потримайте в руках, коричневе покриття легко зітреться та залишиться на Ваших руках.

Пам’ятайте: коричневий цукор має темний колір від природи завдяки природному поєднанню цукру та меляси без додавання барвників та ароматизаторів. Традиційна форма кристалізації надає органічному цукру багатого, солодкого, натурального смаку та незмінну якість, підтверджену стандартами органічного виробництва.

Як і вся органічна продукція, органічний цукор добре смакує, оскільки він був виготовлений з великою турботою, аби задовольнити найвибагливіших споживачів. Органічний парагвайський цукор Демерара від ТМ «Пан Еко» можуть скуштувати вже й українські споживачі – шукайте в магазинах органічної продукції у Вашому місті! Дбайте про власне здоров’я!


Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 01-02 (14)' 2011

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: