Які продукти корисно їсти на сніданок

Share on Facebook

 




Американські вчені з‘ясували, які продукти корисно їсти на сніданок.

Група дослідників перевірила, як сніданок впливає на рівень цукру в крові. За підсумками роботи з’ясувалося, що близько 30% людей взагалі пропускають сніданок від 1 до 3 разів на тиждень. Якщо ж люди встигають поїсти вранці, то найчастіше віддають перевагу пластівцям або яйцям.

Тим часом автори роботи зробили акцент на вживання на сніданок продуктів з низьким глікемічним індексом. Глікемічний індекс характеризує те, наскільки сильно продукт підвищує рівень цукру в крові після їжі. Цей показник застосовується лише до вуглеводів. Їжа з високим глікемічним індексом швидко перетравлюється та збільшує концентрацію глюкози в крові. Це солодощі, соки, солодка газована вода, білий хліб. А вуглеводи з низьким індексом, навпаки, розщеплюються повільніше, що призводить до більш плавного підвищення цукру в крові та помірного виділення інсуліну. Це дуже важливо для хворих на цукровий діабет. Та й для здорових людей вважається більш корисною їжею.

Одне з досліджень показало, що люди, які з'їдають на сніданок мигдаль, що має високий глікемічний індекс, довше відчували себе ситими. Крім того, у них зафіксований більш низький рівень глюкози не тільки після сніданку, а й після обіду. Таким чином, сніданок з високим глікемічним індексом допомагає уникнути сильного підвищення цукру в крові та після наступного прийому їжі. Після того сніданку люди довше відчувають себе ситими, що допомагає уникнути переїдання протягом всього дня. А це має дуже велике значення, адже величезна кількість людей на сьогодні має порушення вуглеводного обміну. За прогнозами вчених, до 2030 року таких буде 16% населення планети.

Щоб захиститися від цього, медики радять обирати ідеальний сніданок. А він, крім високого глікемічного індексу, повинен бути апетитним і приємним на вигляд і смак.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: