Нестачу вітамінів і мінералів заповнить правильний раціон

Share on Facebook

 




Весна — не час для дієт і тим паче монодієт. Раціон у цю пору повинен відрізнятися розмаїтістю, аби заповнити нестачу вітамінів і мікроелементів в організмі.

Для правильної роботи імунної системи необхідні антиоксиданти. Це вітаміни С, А і Е, які можна одержати, включивши у меню цитрусові, печінку, моркву, рослинні олії. За нейтралізацію вільних радикалів відповідають флавоноїди, тому корисно вживати в їжу бобові, волоські горіхи, томати, багаті цими речовинами.

Брак мінеральних речовин також можна заповнити за рахунок правильного раціону харчування. Звернути увагу потрібно на зелені фрукти й овочі. Наприклад, одержати необхідні мінерали можна, включивши в меню листи салату, капусту, броколі, спаржу.

Гарними помічниками є м'ясо, яйця, зернові — містять цинк, печінка, морепродукти, злаки — багаті селеном. Ці мікроелементи сприяють відновленню сил, дозволяють продовжити молодість і зберегти здоровий імунітет.

В аптеці вам запропонують імуномодулятори, однак ці препарати повинен призначити лікар після діагностики вашого загального стану. Природними стимуляторами імунітету є женьшень, ехінацея, шипшина, лимонник китайський. А ще популярний смачний рецепт, що підтримає імунітет, а також захистить нервову й серцеву системи: пропустите через м'ясорубку лимон зі шкіркою, кілька листочків алое, по жмені родзинок, кураги, чорносливу й півсклянки горіхів, додайте в цю суміш кілька ложок меду. Ці корисні ласощі готові вживати по столовій ложці двічі у день перед їжею.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: