Молочні продукти живлять мозок

Share on Facebook

 




Учені прийшли до висновку, що молочні продукти необхідні для правильної роботи мозку.

55

Дослідження, проведене в США й Австралії, показало, що ті, хто регулярно вживає в їжу молочні продукти (молоко, сир, йогурт), мають кращі  результати в тестах на визначення розумових здібностей у порівнянні з тими, хто не полюбляє молокопродукти.

Науковці пов’язують підвищення інтелекту з високою масовою часткою жирності. Адже раніше було виявлено, що літні чоловіки й жінки, у крові яких міститься високий рівень корисних жирів, менш схильні страждати когнітивними розладами. Найбільше корисних жирів, тобто омега-3 жирних кислот, у рибі.

Пізнавальні функції значною мірою залежать від хорошого запасу жиру. Мозок складається з 60% жиру. Саме його недостача й може спричинити таке захворювання як розсіяний склероз.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: