Ряжанка заряджає енергією і нормалізує травлення

Share on Facebook

 




Ряжанка - смачний і дуже корисний продукт, що оптимізує роботу травної системи, благотворно впливаючи на обмін речовин.

31

Пряжене молоко заквашують чистою культурою болгарської палички й молочнокислих термофільних стрептококів. Заквашування відбувається у середньому за 4,5 години. У підсумку виходить жирний вид йогурту, що не вимагає ніяких смакових добавок.

Ряжанка швидко насичує й заряджає енергією. Незважаючи на власну жирність, напій має здатність стимулювати травлення, тому ряжанку можна вживати після ситного обіду. Молочна кислота, що міститься у цьому напої, позитивно позначається на роботі шлунку, стимулюючи виділення жовчі й апетит, а крім того активно бореться з патогенними мікроорганізмами.

В одній склянці ряжанки міститься четверта частина від щодобової потреби людського організму в кальції й п'ята - у фосфорі, що особливо цінно для кістково-м'язової системи, шкіри, слизових оболонок, волосся та нігтів. Ще ряжанка багата калієм, магнієм, натрієм, залізом. З вітамінів у ряжанці присутні вітаміни А, С, В1, В2, РР, B-каротин.

Протипоказана ряжанка тим, у кого індивідуальна нестерпність молочних продуктів. Крім того, її не рекомендують людям, які страждають ожирінням, тому що цей напій досить калорійний. Не варто вживати ряжанку і при підвищеному рівні кислотності шлункового соку, бо це може призвести до загострення хронічного гастриту або виразкової хвороби.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: