Продукти, багаті магнієм, захистять від інсульту

Share on Facebook

 




Згідно з даними, отриманими у ході міжнародного дослідження за участю 250 тисяч чоловік, люди, у раціоні яких переважають продукти, багаті магнієм, захищені від інсультів.

11

За словами професора Каролінського інституту Сюзанни Ларссон, що більше магнію в раціоні людини, то менша ймовірність виникнення ішемічного інсульту. Вивчивши 7 попередніх досліджень, опублікованих за останні 14 років, вона з'ясувала, що із всіх добровольців, за яких спостерігали в середньому одинадцять із половиною років, близько 6500 чоловік (3%) перенесли інсульт за цей час.

Аналіз шведських учених показав, що кожні додаткові 100 мг магнію, спожиті кожного дня, знижують ризик інсульту на 9%.

Потрібно відзначити, що велика кількість магнію міститься у доступних і недорогих продуктах харчування: у гречаній і пшоняній крупах, квасолі, горосі, шпинаті, кавуні, халві, горіхах (фундук). Цілком можливо забезпечити добову потребу в магнії за допомогою житнього і пшеничного хліба, чорної смородини, кукурудзи, сиру, моркви.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: