Кашель і простуда: заборонена їжа!

Share on Facebook

 

Сироїди і вегетаріанці мають звичай лікувати хвороби голодуванням. Ми проти подібних крайнощів.


10
Але певні харчові обмеження прості організми - тільки на користь. Про головні з них - читайте нижче!
Коли болить горло
Чому виникає біль у горлі? - Хвороботворні бактерії викликають запалення, м'які тканини набрякають - і ось вже ковтання доставляє біль, першіння, дискомфорт ...
Табу № 1
При будь-яких захворюваннях горла намагайтеся уникати:
• Солодощів і жувальної гумки
• Солодких льодяників
• Солодких напоїв
Пояснення: Цукор з усього з'їденого або випитого осідає на стінках горла, а оскільки глюкоза - це ідеальне середовище для розмноження бактерій, біль у горлі лише посилиться, а запалення - загостриться. Тому або взагалі виключіть з раціону солодощі, або добре полощіть горло відразу після вживання солодкого чаю або печива.
Табу № 2
При ангіні та інших захворюваннях горла слід виключити з меню явні, різкі смаки:
• Гостре
• Кисле
• Солоне
• Смажене
Пояснення: У цю категорію потрапляють навіть народні «антипростудні» фаворити: цілющий часник, що поглинається зубчиками і лимон, джерело вітаміну С. Ми не закликаємо відмовитися від них, але вживати з обережністю: часник - не «вприкуску», а потроху, додаючи в страви , а лимон - видавлюючи трохи соку в чай ​​і компоти. Інтенсивні смаки дратують горло і завдають непотрібний дискомфорт, а смажене - провокує набряки слизової.
Табу № 3
Кожен знає про важливість рясного пиття під час застуди, але не всі дотримуються табу на:
• гарячі напої
• газовані напої, журавлинний морс, кислі соки
Пояснення:
Гарячі напої, всупереч омані, володіють не тільки зігріваючою, але і потогінною дією, а ще й можуть обпалити гортань, що тільки погіршить перебіг хвороби. Що стосується газованої води і кислих напоїв, то слід мати на увазі: середа споживаної рідини повинна бути нейтральною або лужною, але не кислою (в останній добре розмножуються бактерії).
Табу № 4
Не все здорове харчування «здорово» для хворого горла. Так, краще відмовитися від:
• грубих каш
• хліба, тостів, сухариків та сушок
• жорсткого м'яса
Пояснення:
З цією категорією все ясно: подібна їжа може дратувати і залишати дрібні подряпини на запалених тканинах.

Доктори можуть перерахувати більше 50 причин виникнення кашлю. Але чим би вони не були викликані, дотримуйте нескладні харчові табу.
Табу № 5:
• Вироби з пісочного тіста
• Вироби, посипані цукровою пудрою або какао
• Сухарики
Пояснення: крихти і пудра здатні викликати напади сильного кашлю.

Наостанок нагадаємо, що кращою профілактикою простудних захворювань є загартовування. А які продукти здатні загартувати горло? - Вірно, морозиво! Тому їжте ескімо - і будьте здорові!

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: