Як харчуватися взимку

Share on Facebook

 

З приходом зими у більшості людей починаються численні проблеми. Крім холоду, це час року приносить з собою почуття втоми, депресії, застуди і віруси і, самий неприємний з її «подарунків», — значне підвищення апетиту.


05
 Багато людей вважають, що чим більше ми їмо, тим краще забезпечуємо собі захист від холоду, що є абсолютною помилкою. Взимку більшу частину доби ми проводимо в теплому приміщенні, так що немає ніякої необхідності в додаткових калоріях, і тому найбільш правильне — взагалі не перевищувати необхідну норму. І в жодному разі не варто зловживати жирною і висококалорійною їжею.

Вітамін С — це той елемент, в якому організм відчуває підвищену необхідність в холодну пору року. Він виконує профілактичну функцію в плані попередження вірусних і простудних захворювань, а також зміцнює імунітет. Але ми потребуємо не тільки у вітаміні С, взимку зростає потреба в таких елементах, як залізо, цинк і магній, які надходять в наш організм з овочами і фруктами.

Багато людей вважають, що тільки влітку організму необхідно підвищене споживання рідини. Виявляється, що і в зимову пору року не можна забувати про те, що вода — це головна умова змісту здоров‘я в нормі, а фігури — у формі. Холодне і сухе повітря сприяє тому, що ваш організм втрачає багато рідини, що шкодить його нормальній життєдіяльності. Якщо ви продовжите і взимку забезпечувати себе достатньою її кількістю, то це допоможе вам чинити гідний опір будь-якої інфекції. Правило 2-х літри рідини в день (в які входять чай, суп і натуральні соки) в обов’язковому порядку слід дотримуватися і взимку!

Дуже важливо виробити і дотримуватися правильного раціону і режиму харчування. Два рази в тиждень обов‘язково їжте жирну рибу, завдяки цьому ви повною мірою заряджайте свій організм вітаміном D. Взимку наш організм насилу синтезує вітамін D, тому виникає необхідність отримувати його ззовні. Крім того, вітамін D сприяє профілактиці вірусних і простудних сезонних захворювань.

Трьох волоських горіхів в день цілком достатньо, щоб забезпечити організм достатньою кількістю магнію і насичених жирних кислот. Фундук — теж прекрасне рішення, але його не слід з’їдати більше 20 гм в день, щоб не переборщити з калоріями. Волоські горіхи, фундук, мигдаль дуже важливі для підтримки здоров‘я волосся і шкіри, які в холодну пору року зазнають серйозних випробувань.

Цинк є дуже важливим елементом, але особливо ми в ньому потребуємо саме взимку, адже цинк стимулює і зміцнює імунітет. У вашому раціоні обов’язково повинні бути такі продукти, як м‘ясо, морепродукти і зелені овочі, — всі вони у великих кількостях містять цинк.

Не забувайте про найбільш популярних в холодну пору року напоях. Гарячі напої не тільки зігрівають, але і розширюють судини слизової оболонки, що являє собою найбільш ефективну зброю проти грипу та застуди. Чай, гарячий шоколад, молоко та бульйони обов’язково повинні бути включені в зимовий раціон. І ще — гарячі напої підвищують тонус і покращують настрій.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: