В сухофруктах зберігається більшість корисних вітамінів

Share on Facebook

 

У процесі сушіння та зберігання частина вітамінів у фруктах втрачається, але такі мікроелементи, як кальцій, залізо, натрій і магній, а також клітковина і пектин, зберігаються в повному обсязі. Тому сухофрукти — це природний концентрат корисних речовин.


сухофрукти

Так, наприклад, всього 50 грам сушеної вишні здатні задовольнити добову потребу в кобальті, вітаміні і магнії В6, а кілька плодів кураги — в калії і залозі. З'їдаючи ж у день по 5 штук чорносливу, інжиру, фініків або кураги, ви назавжди забудете про проблеми з кишечником: рослинні волокна, що містяться в них, протидіють запорам і регулюють роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, вже через 10 днів такої дієти ви матимете свіжіший вигляд, міцніші нігті та волосся, а все завдяки високому вмісту в сухофруктах кальцію.

Ніщо не може так швидко відновити біологічний баланс в організмі і нормалізувати обмін речовин, як чорнослив. Курага — найкращі природні ліки для сердечників, адже має рекордну кількість калію, необхідного для нормальної роботи серця. Крім того, високий вміст заліза робить сухі абрикоси незамінним продуктом для хворих на недокрів'я і для вагітних.

Фініки містять всі вітаміни. Особливий з них В5, який, до речі, підвищує працездатність. Інжир же нормалізує діяльність щитовидної залози і попереджає розвиток ракових клітин.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: