Сир – універсальний продукт. Традиції вживання сиру різні в різних народів. Його їдять солоним, змішаним із молоком або зі сметаною, вершками, ягодами, медом і навіть вином.
Що стосується поживної цінності, то сир – унікальний продукт. Він перевершує всі молочні продукти за вмістом білка й ступенем його засвоєння.
Білки в складі сиру легко розщеплюються на амінокислоти: триптофан, метіонін, холін та інші, необхідні організму людину. Саме через легке засвоєння такий ситний продукт як творог рекомендується дітям, людям похилого віку й пацієнтам, що відновлюються після хвороби.
Сир – один із небагатьох продуктів, рекомендованих при хронічних захворюваннях органів травлення, тому що він не підвищує кислотність і не подразнює слизову шлунку.
Творог містить зовсім небагато жирів (менше, ніж у більшості твердих сирів) – ідеальна комбінація для тих, хто прагне збільшити м'язову масу або зменшити об’єм талії. Енергетична цінність 100 грамів сиру – від 90 до 230 ккал залежно від жирності, а вміст білка навіть у знежиреному сирі доходить до 28%.
< Попередня | Наступна > |
---|