Наталія Валевська: «Їжа – перше, з чого починається здоров’я»

Share on Facebook

 

Наталія Валевська – відома співачка. Попри свій щільний гастрольний графік, вона все ж намагається слідкувати не лише за своїм харчуванням, але й загалом вести здоровий спосіб життя.


18

Артистка завжди намагається знати якомога більше про продукт, який вживає. Саме про смакові вподобання співачки та органічні продукти і йтиме мова.

 

Наталіє, чи знаєте Ви, що таке органічні продукти?

● Я не агроном, не генетик, не фахівець, але здогадуюся, що це – натуральна їжа, яка не має додаткової обробки різними хімікатами, що стимулюють ріст і штучно покращують урожайність. Дивлячись на людей старшого віку, вимушена зробити висновок, що їжа впливає на організм і на те, що буде з нами в майбутньому, тому намагаюся ретельно обирати продукти до свого столу. Наприклад, я відмовилася від майонезу, і якщо вживаю цей продукт, то лише з рослинних інгредієнтів, так званий пісний. До того ж є таке явище, як черевоугодництво – це один із гріхів, який люди, на жаль, часто порушують.

Чи цікавило Вас коли-небудь походження продукту, який Ви вживаєте?

● На щастя, в Україні, як і в Європі, в деяких ресторанах уже можна дізнатися все про продукт, з якого приготована страва. Для мене важливо, що я їм, що їсть гість, який приходить до мене в дім. Це важливо тому, що я знаю справжній смак овочів і м’яса. Зараз дуже багато овочів не мають смаку, водянисті та не несуть ніякої енергетики. Хочеться, аби продукт, на якому написано «Без ГМО», справді був таким. На жаль, зараз в Україні триває регрес вирощування продуктів, і страшно уявити, що буде років через тридцять.

Які продукти переважають у Вашому раціоні?

● Я люблю прості натуральні продукти: рис, картоплю, каші. Полюбляю овочі. Надаю перевагу дієтичному харчуванню, адже воно приносить легкість і задоволення. Коли я встаю з-за столу, в мене немає відчуття гирі у шлунку. Зараз на телебаченні та в газетах дуже багато інформації про продукти, тож кожен сам може обрати для себе – вживати певний продукт чи ні. Вже давно зробила для себе висновок, що все справді органічне не є таким красивим, як неорганічне. Краще нехай продукт не виглядає спокусливо та надзвичайно красиво, проте не завдає шкоди.

Тобто зовнішній вигляд продукту несе для Вас вагому інформацію?

● Звичайно. Для мене важливо, аби продукт був корисним. Часто, дивлячись на неприродно красивий продукт, ловлю себе на думці, що мені цікаво було б дізнатися, що можна було б знайти в ньому, якби провести хімічний аналіз його вмісту.

До речі, щодо аналізу. Наталіє, чи цікавилися Ви документами, що підтверджують якість продукту?

● Якщо продукт викликає сумніви, то я просто його не беру. Я можу запитати, але розумію, що це одразу викличе негатив. Я намагаюся не псувати собі настрій і просто уникаю продуктів, які здаються мені підозрілими. Рік тому я купила в супермаркеті рибу, а вона виявилася несвіжою. Але щоб її повернути, упаковка повинна бути неушкодженою, хоча таким чином неможливо пересвідчитися в якості продукту. Відтоді я намагаюся уникати запакованих м’ясних чи рибних продуктів, купую лише свіже.

В Україні немає чіткого законодавства щодо ГМО та його використання. Що Ви думаєте з цього приводу?

● На жаль, зараз у нашій країні багато суперечливих законів. І допоки народ не почне вимагати виправити ситуацію, нічого не зміниться. Для всіх це важливо, всі про це знають, проте немає однієї людини, яка б повела за собою та досягла просування цього питання на законодавчому рівні. І це прикро.

А як Ви ставитеся до використання ГМО в продуктах харчування?

● Люди, які це вживають, – самогубці. Просто є люди, які залежать від їжі або просто мало знають і не можуть захистити себе від цього. Безперечно, багато залежить від виховання та культури споживання їжі. Потрібно мати неабияку силу волі, аби обмежити споживання продуктів, а це складно, по собі знаю.

Наталіє, Ви творча людина і маєте багато справ щодня. Чи встигаєте за щільним робочим графіком нормально харчуватися?

● Зараз це вже не так складно, адже навіть у літаках уже можна замовляти собі харчування. Аби уникнути всіляких неприємностей, я намагаюся слідкувати за тим, що я їм. Солодке вживаю лише тоді, коли втрачено багато сил, це навіть радить мій лікар. Найчастіше я беру їжу з собою в курверах або замовляю в перевірених ресторанах, щоб не зіпсувати шлунок. Я завжди прислуховуюся до свого організму.

А які творчі плани маєте на наступний рік?

● Насамперед буду й надалі займатися розкруткою свого останнього диску «Желанья сбудутся». Наступного року планується мій великий концерт у Палаці «Україна». Взагалі, планів дуже багато, але головне, щоб мої слухачі отримали максимум задоволення від якісної музики та гарних пісень.

Де святкуватимете Новий рік та Різдво? Яке з цих свят любите більше?

● Новий рік я планую зустріти в «Донбас Паласі», виступаючи з концертною програмою. А на Різдво поїду на Західну Україну в санаторій – відновити сили перед новим творчим етапом. Після цього поїдемо з чоловіком кататися на лижах до Австрії.

Я люблю обидва свята, адже це чудова пора для відпочинку, спілкування з рідними та близькими. Новий рік – пора чарів і подарунків, час, коли можна почати нову сторінку книги життя. Різдво – пора затишку і тепла, сімейне свято, час народження Христа.

Що Ви можете побажати читачам напередодні цих чудових свят?

● Нехай Новий рік принесе вам щось чисте і красиве, все задумане здійсниться – любов зігріває душу, а сонячне світло завжди залишається в серці! Вірте в дива, і бажання здійсняться! З Новим роком та Різдвом Христовим!

 

Рецепт від Наталії Валевської

Салат «Новорічна феєрія»

- крес-салат,

- рукола,

- груша,

- фініки – 4 шт. (на 2 порції),

- волоські горіхи,

- пармезан,

- сік ½ лимону,

- оливкова олія,

- оцет.

Змішайте крес-салат і руколу. Наріжте тонкими скибочками грушу та викладіть на отриману суміш. Фініки начиніть половинками волоських горіхів. Грушу трохи збризніть соком лимону. Змішайте оливкову олію та оцет, наріжте дуже тоненько пармезан, викладіть його поверх груші та полийте отриманим соусом. Зверху покладіть фініки. Легкий салат готовий. Смачного!

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: