12 найдивніших страв планети

Share on Facebook

Покуштувати національну кухню - невід'ємний обряд вдалої подорожі. Місцеві страви можуть багато чого сказати про культуру і традиції іншої країни. Проте, в деяких країнах вам знадобиться мужність, щоб зважитися спробувати більше, ніж екзотичну їжу.

1. Стрекоза

desktop-1416349835

 

Подається в смаженому або вареному вигляді в Індонезії та Китаї. Кажуть, на смак нагадує м'який панцир краба.


2. Лосиний ніс

 

desktop-1416349847 (1)

 

У Канаді ніс лося проварюють з цибулею, часником, спеціями і оцтом.


3. Крекери з осами

 

desktop-1416349836

 

Ці ласощі люблять в японському містечку Омачі в 160 кілометрах від Токіо.

 

4. Лютефікс


desktop-1416349838

 

Традиційне скандинавське блюдо, яке можна описати як рибне желе з сига і луги.

 

5. Хаггіс

 

desktop-1416349839 (1)

 

Улюблене в Шотландії блюдо - баранячий шлунок, набитий порубаною баранячою печінкою, серцем і легенями з овочами, салом і приправами.

 

6. Клопи

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

В Африці люблять клопів як в приготованому, так і в сирому вигляді. Кажуть, клопи на смак нагадують яблуко, а також діють заспокійливо на організм.


7. Акутак

 

desktop-1416349839

 

«Морозиво», яке їдять на Алясці, приготовлено з оленячого жиру, сальника, свіжого снігу, ягід і глибоководної риби.

 

8. Касу Марцу

 

desktop-1416349841

 

Цей вид сиру можна покуштувати в Мексиці. Він вважається готовим до вживання, коли всю сирну масу обживають соковиті личинки.

 

9. Тонг-Зи-Дан

 

desktop-1416349847

 

Відоме в Китаї також під назвою «Яйця незайманого», це блюдо представляє з себе яйця, зварені у сечі юнаків.

 

10. Мактак

 

desktop-1416349848

 

Засолена сира шкура і сало кита - традиційна страва в Гренландії.


11. Вино з кобри

 

desktop-1416349852

 

У Китаї та В'єтнамі вважається, що отрута кобри, нейтралізована етанолом рисового вина, надає мужності.

 

12. Яйця комарів

 

MEXICO-GASTRONOMY-EXOTIC FOOD

 

У Мексиці яйця комарів спочатку висушують, потім підсмажують і подають на стіл.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: