Проблеми екології вирішують на ресторанній кухні

Share on Facebook

 

Італійський шеф​​-кухар Дженнаро Еспозіто, володар зірки Michelin, розробив незвичне блюдо, основним інгредієнтом якого є мариновані медузи, попередньо позбавлені отруйних щупалець.

 

570У його склад входять також кабачки, моцарелла і соус песто. Блюдо було створено з ініціативи екологічної організації «Живе море» і представлено в гастрономічному центрі Eataly в Римі.

На кулінарний експеримент шеф-кухаря сподвигла турбота про довкілля: на думку експертів «Живого моря», використання медуз в високій кухні може стати одним із способів вирішення проблеми їх надмірного поширення, яке пов'язане з скороченням кількості природних ворогів, пише Euromag.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: