Здорове харчування уповільнює розвиток хвороби Альцгеймера

Share on Facebook

 

Пацієнти з початковими стадіями хвороби Альцгеймера можуть сповільнити або навіть запобігти розвитку недуги, якщо почнуть правильно харчуватися, запевняють медики з США.

 

Вчені довели, що раціон, багатий речовиною метіоніном, підвищує ризик захворювання. Амінокислоти метіоніну знайдені в червоному м'ясі, рибі, квасолі, яйцях, часнику, сочевиці, цибулі, йогурті і насінні.

Проводячи експеримент, біологи давали одній групі лабораторних мишей продукти з високим вмістом метіоніну, а друга дотримувалась здорового збалансованого раціону.

Післе п'яти місяців спостережень першій групі гризунів знизили споживання метіоніна протягом наступних двох місяців. Було зафіксовано, що перехід на більш здоровий раціон скасував розумові порушення, помічені протягом перших трьох місяців збагаченого метіоніном харчування. Це було пов'язано із меншим накопиченням амілоїдних бляшок у мозку - ще одна ознака хвороби Альцгеймера.

На думку дослідників, навіть при ранніх симптомах недуги можна поліпшити роботу мозку і зберегти головні пізнавальні здібності, вибравши правильне здорове харчування зі зниженим вмістом метіоніну. Також пацієнтам необхідно практикувати  як фізичні, так і розумові вправи, нагадують спеціалісти.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: