Норвежці їдять більше м'яса

Share on Facebook

 

М'ясні потреби задовольняються за рахунок власного виробництва, а також за допомогою регулярного імпорту та прикордонної торгівлі.


У минулому році норвезькі фермери поставили на внутрішній ринок 321 тис. тонн м'ясної продукції. Крім того, як повідомляє об'єднання виробників м'ясної продукції Норвегії Nortura, в країну імпортовано 25 тисяч тонн м'ясної продукції.
Однак ще в більшій мірі норвежці закупили м'яса та м'ясних виробів за кордоном, в сусідній Швеції. Норвезький науково-дослідний інститут сільського господарства (Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning) оцінює «індивідуальний» імпорт в рамках прикордонної торгівлі на рівні 33 тисяч тонн.
У цьому році норвезькі фермери мають намір довести виробництво м'яса до 330 тисяч тонн, що означає приблизно 65 кг на кожного жителя країни.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: