Спаржа контролює рівень цукру в крові

Share on Facebook

 

Спаржа - кулінарний спосіб профілактики цукрового діабету, заявили вчені з Університету Карачі. Регулярне споживання спаржі допомагає контролювати рівень цукру в крові і підвищує вироблення інсуліну, який допомагає організму поглинати глюкозу.

 

269

У ході експерименту вчені спостерігали за лабораторними гризунами в діабетичному стані. Протягом 28 днів одна група гризунів отримувала антидіабетичний препарат, а друга - екстракт спаржі. Порівнявши результати аналізів крові гризунів, з'ясувалося, що високі дози екстракту спаржі значно вплинули на виробництво інсуліну в підшлунковій залозі - органі, який вивільняє гормони в кров.

Це відкриття особливо корисно для людей із діабетом 2 типу. Контроль стану за допомогою дієти і ліків дозволяє запобігти ускладненням цього захворювання.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: