Помідори знижують ризик інсульту - вчені

Share on Facebook

 

Фінські учені з університету в Куопіо виявили дивовижну властивість помідорів, які мають у великих кількостях антиоксидант під назвою лікопін.

 

помідори

Саме він допомагає людському організмові істотно зменшувати ризик інсульту.

Результати дослідження були опубліковані в американському виданні Neurology.

Фінські науковці обробили дані понад тисячі осіб у віці від 46 до 65 років. Експеримент із моніторингом рівня лікопіну тривав 12 років.

У групі із мінімальним рівнем лікопіну 25 осіб із 258 мали інсульт. Відповідна за кількістю група людей із найвищим рівнем лікопіну мала лише 11 випадків інсульту. Це майже в два з половиною рази менше. Провідний дослідник експерименту, науковий співробітник університету Джуні Карпі вважає, що результати дослідження ще раз підтверджують тісний зв’язок між широким використанням фруктів та овочів із пониженим ризиком захворювання на інсульт.

Учений наголошує, що масове вживання п’яти порцій фруктів та овочів у щоденному раціоні може дуже істотно знизити показники цієї хвороби у світі.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: