«ГМ-кукурудза може ушкоджувати внутрішні органи ссавців», – повідомляється у звіті про нові дослідження, опублікованому в Міжнародному журналі біологічних наук. У процесі цього дослідження протягом 90 днів пацюкам згодовували три продукти із вмістом ГМ-кукурудзи, які є поширеними у всьому світі. Порівнявши досліджуваних пацюків з тими, яких годували звичайною кукурудзою, було виявлено ушкодження багатьох органів тварин. Учені доводять, що їхні дослідження показують негативний вплив ГМ-кукурудзи на функціонування нирок та печінки ссавців.
Кен Роузборо, редактор звіту «Ні ГМО», впевнений, що це дослідження є надзвичайно важливим, оскільки свідчить про негативний вплив ГМ-продуктів на здоров’я людини та є черговим сигналом для виробників. Редактор наголошує: «Більшість американців не поінформовані щодо проблеми ГМО, тому як тільки з’явиться друковане видання цього дослідження, підвищиться і суспільна поінформованість стосовно цієї проблеми».
Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 04 (07)' 2010
< Попередня | Наступна > |
---|