Журавлина поліпшує пам’ять

Share on Facebook

 

Науковці виявили ще одну корисну властивість журавлини. Вони внесли її до списку до продуктів, які поліпшують наші розумові здібності.


журавлина

У корисні властивості цієї червоної ягоди ніхто не сумнівається, але дослідники як і раніше не втрачають до неї інтересу. Так, у науковому журналі Psychology Today була опублікована стаття, присвячена харчовим продуктам, що сприяє підвищенню розумових здібностей людини. Вчені прийшли до висновку, що ті продукти, які корисні для серця, ефективні і для мозку. Серед них — журавлина, яка, за твердженням дослідників, робить нас  розумнішими. Досліди на щурах показали, що журавлинна дієта значно покращує пам'ять.

Нагадаємо, журавлина також має жарознижуючу дію, обумовлену наявністю лимонної кислоти. Доведена також бактерицидна дія журавлинного соку на кокові форми мікробів і стимулюючу дію на секрецію підшлункової залози.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: