Дослідивши властивості кукурудзяної крупи, вчені прийшли до висновку, що вона багата дієтичною клітковиною.
Як відомо, вона відіграє важливу роль у процесі виведення токсинів і радіонуклідів з організму людини. Крім того, вона допоможе очистити кишечник від продуктів розпаду.
Також кукурудза сприяє виведенню з організму пестицидів і допомагає гальмуванню процесів бродіння в кишечнику. Вона допоможе й у профілактиці хвороб серцево-судинної системи.
Крім іншого, кукурудзяна крупа містить вітаміни В, Е, РР і провітамін А (каротин), а також дві амінокислоти - лізин і триптофан.
Незважаючи на високу калорійність (325 ккал в 100 грамах), харчова цінність і кулінарні якості кукурудзяної крупи нижчі, ніж в інших видів круп. Справа в тому, що білок кукурудзяної крупи погано засвоюється людським організмом. Тому кукурудза рекомендована літнім людям і тим, хто веде малорухомий спосіб життя
< Попередня | Наступна > |
---|