Найбільше українці полюбляють картоплю з хлібом та алкоголь

Share on Facebook

 




Найпопулярнішими продуктами в раціоні українців стали картопля, буряк, хліб і алкоголь. Про це повідомив на прес-конференції у Львові президент Асоціації дієтологів України Олег Швець.

151

«Перше місце утримує картопля, хоча вона і не є найкориснішим або здоровим продуктом», — сказав він.

У той же час буряк, який посів друге місце, медик назвав дуже цінним продуктом в енергетичному та харчовому планах.

Хліб став третім продуктом за популярністю споживання серед громадян України.

Однак Швець наголосив, що до цього продукту в Україні є і претензії, зокрема, у зв'язку з тим, що в ньому міститься багато солі, а виробники не вказують про це і не намагаються зменшити частку солі у хлібі.

А на четвертому місці в українців, за його словами, — алкогольні напої.

Також Швець відзначив, що жителі України страждають від надмірного споживання калорій, що призводить до ожиріння. «Щороку від неінфекційних хвороб ми втрачаємо більше 400 тисяч наших співгромадян», — сказав він.

У зв'язку з цим Асоціація дієтологів почала підготовку національних дієтичних рекомендацій.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: