Лише 3% українських ковбас не мають синтетичних речовин

Share on Facebook

 




В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини й різні барвники. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко.

104

За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин, проте, їх дуже мало.

«На сьогоднішній день є така продукція, але, на жаль, в загальновідсотковій пропорції складає близько 3 відсотків. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить в собі синтетичних речовин», — повідомив Кияниченко.

На уточнення, чи якось бореться з цим Держспоживінспекція, Кияниченко заявив, що Держспоживінспекція може боротися тільки проголошуючи певні соціальні акції. «Тому що за законними завданнями вона проводить перевірку на відповідність якості або безпечності тієї чи іншої продукції в чіткій відповідності до законодавчих або нормативно правових документів. На сьогоднішній день такими документами можуть бути і державні стандарти, і розпорядчі акти, як технічні умови. Тому Держспоживінспекція виносить певні обмежувальні заходи або штрафи лише за порушення».

Нагадаємо, в Україні триває акція «З турботою про українське». Етикетка на товарі з таким логотипом є ознакою того, що продукція безпечна та якісна, і вона перевірена системою технічного регулювання, зокрема, Держспоживінспекцією.

Як раніше повідомляв начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко, за 1,5 місяця від початку соціально-патріотичної акції, понад 100 компаній з усієї країни виявили бажання долучитися до цього руху. Тож, перевага надається тим виробникам, продукція яких відповідає державним стандартам.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: