Експерт: Українці п’ють молоко хворих корів

Share on Facebook

 




Понад 80% великої рогатої худоби утримується в приватних господарствах. Про це розповів завідувач відділом гігієни харчування й безпеки їжі Центру радіаційної медицини Академії медичних наук України Гнат Матасар.

«У роки Радянського Союзу існувала потужна зоотехнічна й ветеринарна служба — усі корови були під спостереженням. А сьогодні в селі за коровами немає ветеринарного супроводу», — розповів експерт.

За його словами, це призвело до того, що на сьогоднішній день кількість хворих дійних корів значно зросла. При цьому господарі тварин не поспішають звертатися по допомогу до ветеринарів.

«Щоб молоко від таких корів не псувалося, у нього додають таку речовину, як калій азотнокислий, який знищує мікрофлору. Потім у молоко додається інша мікрофлора й виходить те, що ми бачимо на прилавках», — розповів Матасар.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: