Нацбанк прив’язав інфляцію до продуктів харчування

Share on Facebook

 




Надлишок внутрішньої пропозиції на продуктових ринках в умовах високого урожаю зумовив зниження цін на фрукти і широку групу овочів.

08

Про це йдеться в аналітичному огляді «Оцінка інфляції. Грудень 2011 року», складеному Національним банком України.

У грудні, згідно зі звітом НБУ, продовжилася тенденція до зниження цін на крупи і борошно. В цілому сирі продукти за рік подешевшали на 4%.

При цьому, за даними НБУ, продовжилося сезонне підвищення цін на групу товарів «молоко, сир і яйця» - 3% за місяць.

Падіння цін на цукор і скраплений газ четвертий місяць поспіль зумовило зниження компоненти «Адміністративні ціни» (річні темпи збільшення сповільнилися до 9,2%).

У Нацбанку нагадали, що споживча інфляція у 2011 році становила 4,6%, що є найнижчим показником за останні 9 років.

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: