Німеччина: найпопулярніші органічні овочі

Share on Facebook

 

Найважливіші овочі в органічному агровиробництві Німеччини – морква, спаржа та цибуля. У 2011 р. вирощування цих овочів стало основним джерелом прибутку для німецьких фермерів.

 

867

Площі органічних земель під цими культурами значно збільшилися, сягнувши 10% у загальній площі органічних сільгоспугідь країни.

Такі висновки зробило Федеральне агентство з сільського господарства та продовольства, опитавши 22 506 органічних господарств, які обробляють 1,015 млн га. Частка органічних земель, за здійсненими підрахунками, становить 6,1% площі Німеччини.

Крім того, ринкові дослідження свідчать, що кожен четвертий гарбуз у Німеччині є органічним. Гарбуз не дуже популярний серед населення, а гарбузовий сезон тут триває недовго. Проте впродовж останніх років об’єми його продажу значно зростають порівняно з попередніми – на 20% щорічно, починаючи з 2004 р.

Загальні обсяги вирощування гарбузів у Німеччині зросли на 70%. Органічне вирощування гарбузів ведеться на площі 2 079 га. У 2011 р. понад 23% всіх придбаних гарбузів були сертифікованими й органічними.


Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 12-02 (26)' 2013

Додайте Ваш коментар

Ваше ім'я (псевдонім):
Ваша адреса електронної пошти:
Коментар: