Найважливіші овочі в органічному агровиробництві Німеччини – морква, спаржа та цибуля. У 2011 р. вирощування цих овочів стало основним джерелом прибутку для німецьких фермерів.
Площі органічних земель під цими культурами значно збільшилися, сягнувши 10% у загальній площі органічних сільгоспугідь країни.
Такі висновки зробило Федеральне агентство з сільського господарства та продовольства, опитавши 22 506 органічних господарств, які обробляють 1,015 млн га. Частка органічних земель, за здійсненими підрахунками, становить 6,1% площі Німеччини.
Крім того, ринкові дослідження свідчать, що кожен четвертий гарбуз у Німеччині є органічним. Гарбуз не дуже популярний серед населення, а гарбузовий сезон тут триває недовго. Проте впродовж останніх років об’єми його продажу значно зростають порівняно з попередніми – на 20% щорічно, починаючи з 2004 р.
Загальні обсяги вирощування гарбузів у Німеччині зросли на 70%. Органічне вирощування гарбузів ведеться на площі 2 079 га. У 2011 р. понад 23% всіх придбаних гарбузів були сертифікованими й органічними.
Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 12-02 (26)' 2013
< Попередня | Наступна > |
---|