Натуральні соки захищають від раку, хвороб серця і старіння

Share on Facebook

 

Чистий фруктовий сік без домішок допомагає боротися з безліччю хвороб.


Натуральні соки

Фахівці з Університету Каліфорнії встановили, що вживання 100% соку надає організму такий ж захисний вплив, як вживання аналогічних свіжих фруктів, пише EurekAlert. 

Учені розглянули більше 60 досліджень, проведених з 2005 року, починаючи з лабораторних експериментів і закінчуючи клінічними випробуваннями на пацієнтах. У ході аналізу експерти виявили позитивну кореляцію між наявністю соків в щоденному раціоні і зниженням ризику розвитку ряду хронічних захворювань. Так, виявилося, що фруктові соки достовірно знижують вірогідність виникнення раку, підвищують антиоксидантну активність і захищають серце. 

"Загальновизнано, що вживання фруктів і овочів має захисну дію на організм людини, однак поки що не було ніякого чіткого уявлення про користь аналогічних соків. Встановлені нами дані свідчать про те, що 100% соки зберігають всі важливі біологічно активні компоненти, які можуть сприяти підтримці міцного здоров'я і брати участь у профілактиці захворювань ", - заявила керівник роботи, доктор Дайан Хайсон. 

Серед фруктових соків, включених в огляд, були окремо вивчені яблучні, цитрусові, журавлинні, виноградні і гранатові. Всі вони зробили позитивний вплив на стан здоров'я. Так, журавлинний сік знижував частоту інфекцій сечовивідних шляхів, виноградний і яблучний зменшували прояви вікових когнітивних порушень, гранатовий запобігав розвиток раку простати, а апельсиновий і грейпфрутовий соки допомагали боротися з хворобами травного тракту і дихальних шляхів. Крім того, вживання всіх соків все було пов'язано з підвищеною антиоксидантну активність. 

Вживання в їжу фруктів надзвичайно корисно для здоров'я людини. Раніше дослідники склали т.зв. "Меню довгожителів", в основу якого лягли зроблені в останні роки відкриття, пов'язані з біохімічним механізмом старіння клітин людського організму. У кожному із включених в список продуктів є винятково активні речовини, які позитивно й ефективно впливають на складні біологічні процеси. 
У меню, зокрема, увійшли потужні антиоксиданти - чорний шоколад, чай і кава, які багаті на поліфеноли, що володіють здатністю відновлювати уражені клітини й подовжувати їх життя. 
Список також включає яблука, чорну смородину, чорницю, брокколі, черешню, помідори, гранати, апельсини, персики, сливи, малину, червоний виноград, червона цибуля, шпинат, полуницю й хліб або пластівці з висівками.Встановлено, що всього кілька яблук на день здатні продовжити життя на 10%. 
Крім того, вживання 8 фруктів або овочів щодня знижує ймовірність розвитку серцево-судинних патологій на 22%, фрукти захищають від колоректального та інших видів раку, оберігають легені від руйнівної дії грипу, а вживання в їжу кавунів зменшує артеріальний тиск. 
Також відомо, що апельсиновий і грейпфрутовий сік перешкоджають розвитку остеопорозу, яблучний сік рятує від слабоумства, вишневий є кращим натуральним снодійним, а сік лохини допомагає значно зміцнити пам'ять.


 http://www.yuga.ru

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: