Олександр Рибак: «Здоровий спосіб життя – мій девіз!»

Share on Facebook

Олександр Рибак – норвезький співак і скрипаль білоруського походження, переможець 54-го пісенного конкурсу «Євробачення 2009» у Москві.


Рибак

Спеціально для «ORGANIC UA» нам вдалось дізнатися у молодого виконавця про спосіб життя та харчування в Норвегії, а також його власні вподобання та побажання прихильникам.

 

Олександре, на сторінках нашого журналу ми розповідаємо читачам про органічні продукти, їхні переваги, звертаємо увагу на здоровий спосіб життя і позитивне мислення. У тебе хотіли запитати, чи знаєш ти сам, що таке органічні продукти?

■ Я здогадуюсь. Це ті, що вирощені в екологічно чистих умовах без використання будь-яких хімікатів, так? Тоді, звичайно, знаю. У всьому світі вони такі популярні.

■ А яким продуктам ти надаєш перевагу?

■ Люблю булочки (посміхається). Жарт, звичайно. Насправді головною вимогою для мене є якість і свіжість продуктів. А також через брак часу надаю перевагу стравам, які швидко та легко готуються. Наприклад, люблю курку з рисом, макарони. На жаль, часу на приготування чогось особливого в мене абсолютно немає.

Де найчастіше купуєш продукти?

■ У магазині. Моя квартира знаходиться одразу біля великого супермаркету, тож мені непотрібно далеко їздити за продуктами. Усе під рукою.

Чи існує в Норвегії можливість замовити продукти через Інтернет? Користуєшся такою послугою?

■ Так, існує, до того ж це – дуже розповсюджена послуга. Останнім часом я не маю багато вільного часу. А швидко купити все необхідне у магазині не завжди виходить. Часто, коли я заходжу до людного супермаркету, одразу з’являється багато шанувальників, які хочуть зі мною сфотографуватися або взяти автограф. Тому замовляти продукти через Інтернет – для мене дійсно дуже хороший варіант. Часто користуюся такою послугою.

■ Олександре, чим керуєшся у виборі продуктів? Чого ніколи не купив би?

■ Важко сказати. Перепрошую, але точно ніколи не зможу з’їсти сало. У магазині обираю свіжі овочі, фрукти, натуральне м’ясо. Дуже люблю морепродукти. Я намагаюся за можливістю вживати максимально здорові, органічні продукти. Звичайно, не їм так звані «пластикові» продукти, тобто ті, що не мають смаку і користі для здоров’я. Підозрюю, що саме такі продукти не мають ніякого відношення до натуральності.

До речі, а в Норвегії велику увагу приділяють здоровому стилю життя та здоровому харчуванню, органічним продуктам, наприклад?

■ Так, звичайно. У нас у Норвегії питання здорового харчування стоїть дуже гостро. Люди намагаються вживати здорові продукти. Дуже популярні сертифіковані органічні продукти, як і у всій Європі. Однак багато норвежців уживають різні напівфабрикати, що, звичайно, позначається на їхньому здоров’ї. І, як наслідок, такий раціон впливає на їхню зовнішність. В Україні, приміром, значно більше струнких та доглянутих дівчат.

Ти вже, мабуть, звернув увагу, що серед зірок світового шоу-бізнесу дуже популярною є пропаганда здорового способу життя. Вони всіляко підтримують органічний рух, випускаючи органічні лінійки товарів, утримуючи цілі органічні ферми та запускаючи проекти зі збереження довкілля. А ти сам готовий підтримати цю ідею?

■ Я завжди підтримую ідею здорового стилю життя. Якщо мене запитують, завжди намагаюся розповісти і про те, як тренуюся, що їм. Адже вважаю, що це дійсно важливо. Я завжди кажу, що непотрібно катувати себе дієтами, просто треба вживати лише якісні, безпечні органічні продукти. І непотрібно «сидіти» лише на овочах та фруктах, інколи можна їсти той же шоколад, головне, щоб він був належної якості.

Рибак■ У вас у родині часом не вирощують продукти самостійно на власному городі, як багато зірок? І взагалі, це поширена практика у вашій країні? Як ти, мабуть, знаєш, в Україні, як і в Білорусі, більша частина населення таки намагається забезпечити себе продуктами з власного городу.

■ О, для норвежців вирощувати продукти на городі – звична справа. Особливо поширене садівництво. Як я казав, люди дбають про своє здоров’я, а тому ретельно обирають продукти, які вживають. Тому все, що вирощено власними руками, – вдвічі корисніше.

Наша родина – не виняток. Ми також маємо невеличкий город, де самостійно вирощуємо помідори, огірки, зелень. Картоплю не вирощуємо, бо під неї потрібна велика ділянка землі.

Наостанок, Олександре, що ти хотів би побажати читачам «ORGANIC UA»?

■ Я бажаю всім вам насолоди! І якщо хочеться солодкого, то можна його з’їсти, головне – знати міру. І будьте здорові, обирайте органічне!

За традицією гості журналу діляться з нами рецептом своєї фірмової, а головне – корисної страви. У своєму арсеналі Олександр Рибак знайшов рецепт легкого, весняного салату з креветками.

Інгредієнти:

- заморожені або свіжозварені креветки

- 3 варених яйця

- твердий сир

- півананаса

- сік одного лимона

- олія оливкова

- сіль, спеції за смаком


Усі інгредієнти порізати, перемішати. Заправити олією, сіллю та спеціями. Збризнути соком лимона. Можна прикрасити зеленню та шматочками фруктів. Смачного!


Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 03 (15)' 2011

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: