Органічні ранчо Уругваю

Share on Facebook

Відтоді як у 2000 р. було сертифіковано перших органічних виробників, власники багатьох ранчо збагнули переваги вирощування худоби з дотриманням цих особливих вимог і почали успішно розвивати різноманітні нові програми.


urugvaj

За даними IFOAM, на початок 2007 р. в Уругваї було сертифіковано 630 господарств із середньою площею понад 2000 га кожне.

Тоді як, наприклад, частка сертифікованих органічних земель у США становить 0,5% від загальної площі сільськогосподарських угідь країни, в Україні відповідно – 0,66%, то в Уругваї – вже 6,1%. І ця цифра постійно зростає, оскільки дедалі більше фермерів стають сертифікованими органічними виробниками.

Компанії «Такуарембо» (Tacuarembo®) і «ПУЛ» (PUL) впровадили кілька програм спільної роботи з різними власниками ранчо, спрямованих на отримання органічної сертифікації та розширення маркетингових можливостей.

Зважаючи на географічне розташування Уругваю, країні не завжди легко завойовувати великі світові ринки. «Такуарембо» та «ПУЛ» старанно працювали, щоби вийти на ринок США та дістати схвалення тамтешнього Міністерства сільського господарства.

Компанії також змогли потрапити й на європейський ринок, виконавши жорсткі вимоги шведської сертифікації KRAV.



Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 04' 2009
Комментарии (1)
127.03.2011 16:18
Шура
Цікаво, чи є вже і в Укріні органічні господарства х худобою м'ясних порід з утриманням на вільному вигулі?

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Ваш адрес почты:
Комментарий: