У королівському шпиталі Корнуол більше ніж три чверті опитаних пацієнтів у захваті від тих страв, якими їх годують, – повідомляє газета «Ґардіан» (The Guardian).
Після значних змін, які відбулися в лікарні, 84% усіх страв готують із продуктів, які постачають місцеві корнуольські виробники.
Одним із перших постачальників став Вілл Боумен, власник молочної ферми Гвавас Даірі, що виробляє органічні йогурти з додаванням свіжих фруктів. Чверть виробленої продукції фермер привозить до лікарні.
Таким чином, було зменшено відстань надходження продуктів харчування від виробника до споживача на 67 %: з 264 тис. км до 86 тис. км.
Завдяки переходу на органік витрати лікарні залишаються сталими, а підтримка місцевих виробників сприяє створенню нових робочих місць і зростанню оптимізму серед населення.
Постачання до лікарських закладів України органічних продуктів від вітчизняних сертифікованих виробників – хіба це не чудова ідея?!
Цю та інші статті Ви можете знайти на сторінках журналу "ORGANIC UA" 02' 2009
< Предыдущая | Следующая > |
---|